niedziela, 7 sierpnia 2016

Owsiane ciastka

Składniki

  • 2 banany
  • płatki owsiane 80 g
  • siemię lniane 10 g
  • rodzynki (tu sułtańskie) 16 g
  • żurawina suszona 15 g
  • wiórki kokosowe 10 g
  • amarantus 5 g
  • słonecznik łuskany 5 g
  • miód (2 łyżki) 30 g

Przygotowanie

Banan rozdrabniamy widelcem dodajemy miód. Suche składniki mieszamy, następnie wsypujemy do mokrej "mazi" Porcjujemy i pieczemy w temp. około 180 stopni przez 15 max 20 minut.






Z tego przepisu powstało około 10 ciasteczek.
Polecałabym zapakować w szczelny pojemnik aby były bardziej chrupiące jeśli chcemy zjeść je kilka dni później.

Cała porcja 556 kcal.
100g - 45 kcal.

Smacznego. 

A ja nadal czekam na telefon, bez którego moja aktywność tu spada praktyczne do 0.

9 komentarzy:

  1. Wyglądają przepysznie! Szkoda, że ostatnio mam niewiele czasu na zdrowe gotowanie i żywię się przede wszystkim zupami :<
    >FOXYDIET<

    OdpowiedzUsuń
  2. Będę musiała spróbować je zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Prezentują się pysznie. A nie było problemu z kruchości ? Banany dobrze związały ciasto ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie, wszystko ładnie się skleiło :d Wydaje mi się że gdybym dodała nawet więcej produktów suchych tez byłoby okej. :D

      Usuń
  4. SUPER PRZEPIS !!!Uwielbiam zdrową kuchnię i na pewno skorzystam z niego :D Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Też bardzo lubię owsiane ciasteczka.😉

    OdpowiedzUsuń
  6. pycha ! uwielbiam owsiane ciasteczka :)

    OdpowiedzUsuń
  7. No pięknie Ci wyszły Justyna :)

    OdpowiedzUsuń